Ahad, 8 Mei 2011

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu/Mak/Mummy/Umi/Bonda/Mama n whatever arr as long as Wanita yang penah mengandung kan anaknyer sama ada masih idup atau pun tak..Kalu nak diikutkan hari-hari hari ibu..tapi nak kasik special skit boh arr minggu pertama alam bulan May...
Jangan kau tanya aku bila...Nanti dah sampai takdirnya insyaALLAH but jangan korang lupa wish kat aku lak..
Kepada anak-anak diluar sana bila wish tue tolong arr jangan wish lagi-lagu yang tangkap leleh..pleas arr korang...
aku sokong sangat ngn matlufthi kat blog dia..Video contoh seperti dibawah...klu boleh kasik la lagu yang menghiburkan,,tak semestinya lagu sedih nak bgi ibu kita rasa sayu ..Just said "I LOVE U MUM" rasanya dah ok kot tuk buat mereka tersa dihargai..Dan yang lebih bagus...KOrang bagi Gelang Emas ker Duit ker...lagi best!!!
video

Jumaat, 6 Mei 2011

Menziarahi Sedara Yang Kurang Sihat...

Yeker Tajuk nyer belasah jerla..x banyak gamba yang diambil cuma 2 keping sebab battery kong..
Pada 1 Mei yang lalu sempena pulang ke kampung.Sebelum pulang ke Kuala Lumpur semula..Kami sempat melawat "Cik Patin" (yeker betul namanyer) hantam saja la..Yang saya tahu sepupu kepada ayah saya dan merupakan mak kepada kak Nani dan adik beradiknyer..HIhihi..Walaupun kurang sihat beliau sempat bercerita panjang..Kami sekeluarga mendoakan agar beliau cepat sembuh..Layan gambo x seberapa ni...


Tetiba Terajin...

Hahaha nak dekat 1/2 tahun x update sorry arr terbusy la.lagipun kemalasan tahap gaban.
anyway just nak share new stories about my family...
1.Yang ayah masuk TV 
2.Yang anak masuk Paper.
3.Yang ngah cbuk update ni masuk angin Keluar kentut arr...Klu asap tue keta...hahahaha...

1.Yang ayah masuk TV sbb sibuk ngan Dunia Politiknya selain dari zaman muda dulu ngan Bola..

video
*maaf  audio visual kurang bagus~Tuan badan record sendiri

2. Yang anak masuk Paper KOSMO-Isnin 2 Mei..Walaupun tak menang at least bangga jugak sebab aboy yang sedia tahu kurang dalam akedemik dan tiada basic dalam automobil mampu bersaing hebat dengan perserta yang mahor..Tahniah..Belajar rerajin jangan nak dok SMS amoi jer..

150 berentap tunjuk kemahiran dalam bidang automobil

SEBAHAGIAN daripada peserta melakukan pengukuran enjin kereta pada Pertandingan Kemahiran Malaysia-Teknologi Automobil kali ke-20 di Alor Setar, Kedah baru-baru ini.



BERSAING. Seramai 150 peserta Pertandingan Kemahiran Malaysia (PKM)- Teknologi Automobil kali ke-20 berentap menunjukkan kemahiran membuka dan memasang enjin kereta jenis Campro di pekarangan Stadium Darul Aman, Alor Setar baru-baru ini.
Ketua Setiausaha Kementerian Sumber Manusia, Datuk Zainal Rahim Seman berkata, PKM yang diadakan setiap tahun itu merupakan platform untuk mengiktiraf pelatih dan pekerja yang mempunyai kemahiran dalam bidang automobil.
"Selain itu, pertandingan seperti ini juga mampu meningkatkan kebolehan mereka agar setanding dengan tahap kemahiran di peringkat ASEAN dan dunia," katanya.
Pemenang pingat emas menerima wang tunai RM5,000, sijil dan pingat, pemenang pingat perak memperoleh RM2,500, sijil dan pingat, manakala pemenang pingat gangsa menerima RM1,500, sijil dan pingat.
Para pemenang PKM peringkat akhir akan dipilih untuk mewakili negara ke Pertandingan Kemahiran ASEAN pada September tahun hadapan dan seterusnya Pertandingan Kemahiran Sedunia.


Isnin, 1 November 2010

~Happy Birthday Mak LOnG~

~WE LOVE U MAK LONG~
Walaupun terlambat tuk post kan..tetepi on be half Pak Usu Family's nak wish "Selamat Menyambut Ulang-Tahun yang ke ehem..ehemm.. u still young maaa..Bagi penapat peribadi
Mak Long ada lah diantara mak cik2 yang sporting...N yang paling tak lupa jasa mak long jaga kami (along & sara) pada tahun 1992 takala arwah Pak Long Mazan masih ada ketika kami menerima kehadiran adik bongsu kami.Siapa sangka mak long la sanggup tinggal bersama kami...Kenangan itu masih terpahat di hati..
Yang paling sempoi n yang membuatkan sara terharu ialah masa tunang yan, kami sempat hang-out di alamanda  n mak long doakan kita agar cepat dapat jodoh dan "BUKAN" tanya kita bila nak kawin..malah cakap bila lagi mak long tunggu ko jer ni...TQ mak Long....
 Mak long nak hadiah apa erk????....kita tak tau nak bagi apa...bagi gambo kek ok x???
Ribuan TERIMA KASIH dan hanya doa yang kami dapat titipkan agar MaK LonG sentiasa sihat n bahagia bersama anak-anak tercinta..Kami Doakan juga Semoga niat Mak Long ingin menunaikan Haji kelak tercapai....~amin~